paivajohtajana_banner

Päivä johtajana 2018

29.10.-2.11.2018

Johtaja,

Katsotko tulevaisuuteen ja haluat olla mukana kehittämässä ympäröivää yhteiskuntaa?

Salon Nuorkauppakamari etsii jälleen Salon alueelta yrittäjiä ja esimiehiä mukaan kansalliseen Päivä Johtajana -kampanjaan. Jokainen kampanjaan osallistuva johtaja saa päiväksi lukiossa tai ammattikoulussa opiskelevan nuoren/nuoria tutustumaan omaan työpäiväänsä. Tapahtuma järjestetään useilla kymmenillä paikkakunnilla paikallisten nuorkauppakamarien voimin.

Kampanja toteutetaan johtajalle sopivana arkipäivänä viikolla 44 (29.10.-2.11.2018). Päivä Johtajana -opiskelijat eivät ole yrityksissä työharjoittelemassa. Heidän tehtävänsä on seurata johtajan mukana noin 4-8 tunnin ajan ja tarkkailla tämän normaalia työpäivää.

 

Miksi lähtisimme mukaan kampanjaan?

 

Koulutamme yhdessä alueemme nuorista tulevaisuuden johtajia

Jokainen yrittäjä ja esimies varmasti muistaa omakohtaisesti, miten vaikeaa oli aikuisuuden kynnyksellä keksiä, mitä tehdä isona. Päivä Johtajana -kampanja on yrityksille upea tilaisuus kannustaa salonseutulaisia nuoria suuntaamaan rohkeasti hyville työurille ja johtajuuteen. Joku näistä nuorista saattaa tulevaisuudessa jopa olla yksi teidän yrityksenne avaintekijöistä.

Kampanjaan osallistuminen tuo yritykselle hyvää julkisuutta
Yhteiskunnallinen vastuunkanto ja nuorten ottaminen mukaan toimintaan kertovat paljon yrityksen arvomaailmasta ja dynaamisuudesta. Nuoret kertovat kokemuksistaan myös ulospäin, ja kaikkihan me tiedämme, että hyvä kello kuuluu kauas. Yrityksillä on myös mahdollisuus pyytää heillä vierailevia opiskelijoita esimerkiksi kertomaan päivästään yrityksen blogissa tai somekanavassa.

Aikaisempina vuosina Päivä Johtajana -kampanja on lisäksi saanut hyvin mediahuomiota Salonjokilaakso- sekä Salon seudun sanomat -julkaisuissa. Salon Nuorkauppakamari julkaisee tapahtumasta materiaalia ja kuvia myös omissa somekanavissaan.

Mitä Päivä Johtajana -kampanja vaatii osallistuvalta yritykseltä?

Tarjoamme päivä johtajana tapahtumaan erilaisia valmiita toteutusmalleja, mutta voitte halutessanne tehdä päivästä myös juuri teidän näköisenne. Käytännössä kampanjaan osallistuminen vaatii yritykseltä ja johtajalta ainoastaan sitoutumisen siihen, että nuori/nuoria pääsee seuraamaan johtajan työpäivää sovittuna ajankohtana viikolla 44 (29.10.-2.11.2018).

Tartu tilaisuuteen ja näytä myös muille Salon alueen yrityksille, että olette mukana Päivä Johtajana -kampanjassa. Pienellä vaivalla annatte yritykseenne tutustuville nuorille ison boostin heidän tulevaa työuraansa ajatellen. Luvallanne julkaisemme yrityksenne nimen Salon Nuorkauppakamarin nettisivuilla ja somekanavissa, ja voitte myös itse kertoa kampanjaan osallistumisesta omissa markkinointikanavissanne!

Teemu Alanko, Pankinjohtaja, Handelsbanken

Salon Handelsbankenin pankinjohtaja Teemu Alanko pyrki kertomaan nuorille, mitä pankkialan työ aidosti pitää sisällään, ja mitä hänen työnsä pankissa on. Opiskelijat pääsivät tutustumaan Handelsbankenin materiaaleihin, jonka jälkeen he saivat esittää kysymyksiä toiminnasta sekä kertoa omia kehitysideoitaan kuulemansa ja lukemansa perusteella. Nuoret pääsivät mukaan myös rotarytapaamiseen. Teemun mielestä antoisaa olivat keskustelut nuorten kanssa heidän odotuksistaan sekä omien näkemysten jakaminen nuorille. Alan muuttuessa nopeasti, oli tempaus, niin työntekijäkuvan, kuin asiakkaille tarjottavien palveluiden kannalta keskeistä.

”Päivä on nuorille tärkeä kosketus itseä kiinnostavaan alaan ja yritysten osalta yhteiskunnallinen vastuu on yhä keskeisempi menestystekijä.”

Anne Juntti,
Toiminnanjohtaja,
Salva Ry

Palvelukeskus Ilolansalossa opiskelijat seurasivat kiinnostuneina toiminnanjohtaja Anne Juntin päivää ja tutustuivat palvelukeskuksen toimintaan sekä tiloihin. Opiskelijoiden kiinnostus päivän aiheisiin sekä innostus oli Annen mielestä mukavaa. Palvelukeskus käytti tilaisuuden hyväksi myös Facebook -markkinoinnissaan ja on mukana myös vuoden 2018 Päivä johtajana -tapahtumassa.

”Kannattaa viettää päivä nuorten kanssa ja miettiä johtajuuden monia teemoja; hyviä ja haasteellisempia hetkiä. Kannustaa heitä johtajaksi; naisia tarvitaan johtoportaaseen!”

Tuukka Alanko, Asiakaspalvelupäällikkö, Someron Säästöpankki

Someron Säästöpankkiin oli saatu vuoden 2017 Päivä johtajana tempaukseen jopa kuusi innokasta opiskelijaa seuraamaan johtajien työpäivää. Aamu aloitettiin Someron sekä Salon toimipisteissä kertomalla opiskelijoille pankin toiminnasta ja iltapäivällä Salon toimipisteen opiskelijat siirtyivät Somerolle kuulemaan pankin toimitusjohtajan työpäivästä sekä hänen ajatuksiaan pankkimaailman nykytilanteesta. Salon toimipisteessä asiakkuuspäällikkönä työskentelevä Tuukka Alanko kehui opiskelijoiden aitoa kiinnostusta kerrottuihin asioihin sekä reipasta asennetta.

”Jos me ei olla valmiita uhraamaan päivää meidän elämästä siihen, että annetaan nuorille kuvaa nykypäivän työympäristöstä, niin ollaan onnellisesti pihalla siitä, että saadaanko tulevaisuudessa sellaisia tekijöitä meille töihin, joita me tarvitsemme.”