Keynote-puhujat

Vappu

Vappu Pimiä

Unelmat toteen tekemällä!

Keynote-puheenvuorossaan juontaja ja yrittäjä Vappu Pimiä kertoo oman kasvutarinansa yrittäjänä. Mistä yrittäjyys sai alkunsa? Keynotessaan Vappu kertoo mikä on ollut hänen uransa kannalta paras päätös? Samalla valaistaan myös sitä, miten hänestä on tullut Saloa positiiviseen valoon nostava seurattu somepersoona. Puheenvuorossa kuullaan myös esimerkiksi perustelut siihen, miksi yrittäjänä kannattaa olla aktiivinen päivittäjä sosiaalisessa mediassa?

Lauantaina 2.3. klo 10.15-10.50 @Päätila

Jukka

Jukka Tuominen

Jukka Tuominen omaa pitkän kokemuksen vähittäispankkitoiminnasta ja sen johtamisesta. Omassa roolissaan hän vastaa OP Lounaismaan asiakaskokemuksesta ja pankin henkilöasiakasliiketoiminnasta. Jukka on ollut useiden vuosien ajan kehittämässä sekä oman pankin että OP-Ryhmän asiakaskokemusta paremmaksi.

Keynote-puheenvuorossaan Jukka avaa kokemuksiaan siitä, miten asiakaskokemusta johdetaan, mitä lainalaisuuksia siinä on otettava huomioon ja miten yrityksen asiakaskokemuksesta rakennetaan aito kilpailuetu. Puheenvuorosta saa käytännön eväitä niin myynti- tai johtamistyössä toimiville. Se avaa näkökulmia arjen problematiikkaan sekä toisaalta oivalluttaa välttämään yleisempiä karikoita matkalla parempien asiakaskohtaamisten maailmaan. Luvassa on mielenkiintoisia arjen tarinoita, kokemuksen sisällyttämiä oivalluksia sekä keskustelua, joka koskettaa kaikkia organisaatiosta ja toimialasta riippumatta.

Lauantaina 2.3. klo 12-12.30 @Päätila

Tommi

Tommi Lähde

Tommi Lähde on 48-vuotias yrittäjä, josta alun perin piti tulla taloustoimittaja. Lähde on työskennellyt muun muassa mainostoimistoissa ja Nelosen markkinointijohtajana erilaisten brändien parissa 25 vuotta, kunnes hänestä tuli yrittäjä. Työmatkalla tapahtuneesta sattumasta syntyi lopulta kalsaribrändi The other danish guy.

Keynote-puheenvuorossaan Tommi Lähde pohtii mistä asioista menestyvän yrityksen brändi rakentuu. Hän kertoo yrityksen tarinan tärkeydestä ja uuden tuotteen brändin merkityksestä kuluttajalle. Puheenvuorossa pohditaan myös hyvän tiimin haalimista yrittäjän ympärille, sillä menestystä ei rakenneta yksin.

Lauantaina 2.3. klo 11.15-11.45 @Päätila

Workshopit ja puheenvuorot

timokuva
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Timo Teivaanmäki ja Christa Kantonen

Timo Teivaanmäki työskentelee Handelsbankenin varainhoitoyksikössä sijoitusjohtajana. Aikaisemmin Teivaanmäki on työskennellyt eri varainhoitotaloissa ja pankeissa yli 10 vuotta hoitaen sekä varakkaiden yksityishenkilöiden että instituutioiden varallisuutta. Koulutukseltaan Teivaanmäki on KTM Hankenilta, lisäksi hän on suorittanut kansainvälisen CEFA-tutkinnon. Christa Kantonen toimii Handelsbankenissa Sijoituspuolen asiantuntijana. Pankkialalla 26-vuotias Kantonen on ollut nuoresta iästä huolimatta pitkään, Handelsbankenissa vuodesta 2014. Tradenomin ja sijoituspalvelututkinnon suorittaneen Kantosen kiinnostus sijoittamista kohtaan on alkanut jo heti ensimmäisen kesätyöpaikan rahojen sijoittamisella. Nykyisin Kantonen hoitaa konttorin suurempia sijoitusasiakkuuksia itsenäisesti sekä yhdessä varainhoidon kanssa. Kantonen yhdessä Teivaanmäen kanssa tulee kertomaan mistä vaurastuminen alkaa ja voiko oma käyttäytyminen olla kasvun esteenä. Tervetuloa kuuntelemaan miten vaurastutaan viisaasti ja mitä sudenkuoppia kannattaa välttää omassa tekemisessään.

Vaurastu viisaasti -keynote

Raha ei tuo onnea –mutta se tuo vapautta, turvaa ja mahdollisuuksia. Vaurastuminen on mahdollista kaikille, jotka sen vain aloittavat. Vaurauden kasvattaminen pohjautuu ymmärrykseen, johon perustuu teot. Harva tietää omasta taloudesta tai sijoittamisesta liikaa. Sijoittajat tekevät väistämättä virheitä, mutta kuuntelemalla tämän luennon pystyt välttämään virheet! Sijoitusjohtaja Timo Teivaanmäki ja Sijoituspuolen Asiakasvastaava Christa Kantonen kertovat sijoittajan käyttäytymisestä sekä vinkkejä vaurastumiseen. Keskustelu on avointa ja kuulijoilla on mahdollisuus tilata maistuvia pienpainimoiden oluita kyytipojaksi.

Lauantaina 2.3. klo 13-14.00 @Karaokepuoli

Matti Väätäinen_workshop

Matti Väätäinen

Workshop: Onnistu työhaastattelussa ja palkkaneuvottelussa
Kuinka erottua joukosta? Miten valmistautua työhaastatteluun? Mitä työhaastattelussa ei saa kysyä
hakijalta? Millä argumenteilla pyydän palkankorotusta?
Näihin ja moniin muihin polttaviin kysymyksiin syvennymme SaloConin lauantai-iltapäivässä.
Workshopissa päästään astumaan sekä työnhakijan että rekrytoivan esimiehen saappaisiin.
Työhaastattelutilanteen lisäksi käymme läpi palkkaneuvottelua, joten setti on hyödyllinen vaikkei
työnhaku olisikaan ajankohtaista juuri nyt.
Kouluttajana toimii KTM Matti Väätäinen (Salon Nuorkauppakamari), jolla on monipuolinen
kokemus HR Business Partnerin, henkilöstöpäällikön sekä palkkaus- ja palkitsemispäällikön
tehtävistä kaupan alalta.

Lauantaina 2.3. klo 13.30-15.00 @Koulumestari 2

47039616_10156803781699265_6989980504539791360_o

KAMARISPARRAAMO – Parhaat vinkit kamaritoimintaan

Kamarisparraamo- parhaat kamaritoiminnan vinkit jakoon- tule, osallistu ja ylläty.
#Jäsenkuiskaajanparhaat.

Ohjelman ruorissa kokeneet konkarit Anna-Mari Alkio, Raikko Kavisto ja Sanni Kiviniemi

Lauantaina 2.3. klo 11-11.45 @Koulumestari 2

17757607_10155282981733112_4587171215898499465_n

Menestysjahti - JCI verkosto ja business

Kamariguru ja yli 100 kamarikokousta kokenut Jenni Rajahalme kertoo tosielämän tarinoita, mitä hyötyä JCI-toiminnasta on bisnekselle ja millä kikoilla saat verkostoista kaiken irti. Tämän naisen huumorilla höystetyt tarinat eivät jätä ketään kylmäksi.

Lauantaina 2.3. klo 12.15-13 @Karaokepuoli

Lauantaina 2.3. klo 12.15-13 @Karaokepuoli

startup-593341_1920

STRATEGIAKOULUTUS: Kamarin strategia myynnin työkaluna

 

Kannattaa tulla paikalle siksi, että strategia ei ole tragedia vaan oikein käytettynä strategialla saadaan kamarille euroja toimintaan tehokkaammin. Koulutus antaa konkreettista tietoa strategiatyöstä kamarissa sekä kuinka sitä voidaan käyttää tehokkaana yhteistyökumppanuusmyynnin työkaluna.

Kouluttajina iloiset R-BUS Antti Häyrinen ja aluestrategialähettiläs Hanna Manninen.

Lauantaina 2.3. klo 12.30-14.30  @Koulumestari 1

Anssi02

WORKSHOP: Somevideot markkinoinnissa: miksi, miten ja mitä?

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, mutta millaisia mahdollisuuksia on videolla?

Tämän hetken kuumin juttu somessa on erilaiset videosisällöt. Nyt videoita julkaistaan enemmän kuin koskaan ihmiskunnan historiassa, joten sisältö ja laatu ratkaisee suosion. Koulutuksen aikana käydään läpi somevideoiden sisältöä, julkaisukanavia, editointimahdollisuuksia ja tekniikkaa käytännössä.

Kouluttajana toimii EU:n maaseuturahaston viestintää Varsinais-Suomessa koordinoiva medianomi Anssi Ketonen (Salon Nuorkauppakamari).

Perjantaina 1.3. klo 17-18 @Karaokepuoli

51378267_2090985237635247_7731478003712000_o

Finland Youth Forum – Maailman paras projekti

Tule kuulemaan miten rakentui maailman paras Nuorkauppakamariprojekt Finland Youth Forum (FYF)i! Miten paras Nuorkauppakamariprojekti jatkojalostetaan uudeksi projektiksi? Kuinka sitoa kestävän kehityksen tavoitteet (SDG) helposti mukaan projekteihin? Projektin tekijät tulevat antamaan tärppejä onnistumiseen ja projekteista luopumiseen ja jatkojalostamiseen. Koska kuka tahansa voi olla Maailman paras!

Ohjelman kapelimestarina toimii Assi Heino, FYF sisällöntuottaja ja Finland Youth Forum 2.0 Projektipäällikkö

Perjantaina 1.3. klo 18-19 @Karaokepuoli

reveiller4

Dialogi työyhteisöissä

Tiesitkö, että tutkimuksen mukaan huipputiimin tärkein asia on vuorovaikutuksen laatu ja empatiakyky. Tätä siis kannattaa ruokkia!

Tervetuloa yhteiseen dialogihetkeen keskustelemaan muiden osallistujien kanssa työelämässä ja arjessa käytävästä vuorovaikutuksesta sekä siitä, miten dialogia voidaan harjoittaa.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 28.2. tästä.

Dialogihetken vetäjänä on tiimivalmentaja ja Reveillerin perustaja Joonas Laine

Lauantaina 2.3. klo 9-10.00  @Karaokepuoli

Virallinen ohjelma

achievement-3408115_1920

Puheenjohtajakokous ja GA

Perjantaina 1.3. klo 17-20 @Koulumestari 1

WhatsApp Image 2019-02-07 at 07.39.36

3LED: Local Deputy Presidents Empowerment

Vain vara- ja valmistautuville puheenjohtajille

Tämä ohjelma lisää paikallisten vara- ja valmistautuvien puheenjohtajien ymmärrystä JCI:n strategiasta ja toimintasuunnitelmasta sekä tarjoaa käytännöllisiä työkaluja omaan puheenjohtajuuteen valmistautumisessa. Erityinen painopiste on myös vuoden 2020 toiminnan suunnittelussa. Ohjelma lähestyy johtamista nuorkauppakamarinäkökulmasta, mutta opit ovat sovellettavissa liki sellaisenaan myös työelämään. Ohjelma toteutuu kuudessa osassa vuosien 2018 ja 2019 aikana.

Ohjelman luotsaa DP Michaela Palmberg

Perjantaina 1.3. klo 17-20 @Koulumestari 2

3LED: Leadership Growth Platform for Local Presidents

Vain kamarien puheenjohtajille.

Tämä ohjelma lisää paikallisten puheenjohtajien johtajuustaitoja, antaa työkaluja päivittäisen johtamisen haasteisiin ja saa ihmiset työskentelemään ja onnistumaan keskenään paremmin. Ohjelma lähestyy johtamista nuorkauppakamarinäkökulmasta, mutta opit ovat sovellettavissa sellaisenaan työelämään. Ohjelma toteutuu kahdeksassa osassa vuosien 2018 ja 2019 aikana.

Salossa luvassa on “Palautteen merkitys” ja ohjaksissa NP Ellimaija Ahonen

Lauantaina 2.3. klo 10-12  @Koulumestari 1

mic-1132528_1920

Puhekilpailu

Lauantaina 2.3. klo 13-16 @Päätila

thought-2123970_1920

START-KOULUTUS

Mitä mahdollisuuksia Nuorkauppakamari sinulle tarjoaa ja miten voit kehittyä kamariharrastuksen mukana. Koulutus sopii niin aloittaville kamarilaisille kuin myös kauemmin mukana olleille, jotka haluavat lisää ideoita kamaritoimintaan.

Ilmoittaudu etukäteen ja jätä samalla toivomuksia, mistä juuri sinä haluaisit kuulla. Ilmoittautuminen viimeistään 28.2. täältä.

Kouluttajana Elna Jokinen Salon Nuorkauppakamarista.

Perjantaina 1.3. klo 16.30-19.30 @Päätila

home-office-336373_1920

OFFICE 365 -TIETOISKU

Tule kuulemaan ensimmäisenä uudesta Office 365 muutoksesta ja ota tunnuksesi käyttöön vaikka esityksen aikana. A-alueen kokouksessa kuulet ensimmäisenä tietoa SNKK:n isoimmasta it-muutoksesta. Muutoksen ideoija ja toteuttaja Karl-Johan Spiik antaa hauskan demon sekä kertoo käytännön läheisesti mistä on kyse, miten ottaa tunnus käyttöön ja mitä kamarit voivat sillä tehdä nyt heti.

Lauantaina 2.3. klo 9-10.00 @Koulumestari 2

Akatemiat

51791381_392322614835702_2223529561553895424_o

Company visit: Finnfoam Oy

International Business Skills Academy 2019 organizes a company visit to Finnfoam Oy on March 1st!

Finnfoam Oy is a family-owned company with over three decades of steadfast development aimed at being a leading player in the insulation market. Finnfoam Oy’s expertise in thermal insulation is deeply rooted in the Finnish frost. For over 30 years, Finnfoam has grown into one of the leading plastic-based thermal insulation manufacturers—a corporate group with products known for their quality and reliability.

Integrity is one of Finnfoam’s core company values. They achieve results by investing time and patience. In recent years, Finnfoam has focused on becoming international without neglecting the growing needs of their existing client base. The company operates now all over Europe and Russia.

How has this been possible?

In this company visit, we will hear about the amazing story of Finnfoam, their expertise and the things Finnfoam needed to consider when expanding outside of Finland.

Registration is open until Feb 28th 2019.

Warmly welcome!

Ps. Signed up yet to the Academy? If not, you can do that here.
Pss. Inform others about your participation on our Facebook-event.

1.3.2019 klo 14-16 Satamakatu 5, 24100 Salo

Finanssiakatemia