Ohjelma

Salon vuosikokouksen monipuolinen ohjelma koostuu kiinnostavista keynote -puhujista ja yritykset sekä kamarilaiset törmäyttävästä matopelistä. Ohjelman keskiössä on itsensä kehittäminen ja etenkin verkostoitumistaitojen haastaminen. Kokousviikonlopun aikana osallistuja saa mahdollisuuden kehittää yhteistyötaitojaan Connecting-workshopeissa. Kokouksessa tavoitellaan myös maailman ennätystä!

Ohjelman aikataulu sivun lopussa.

puhujat

Puhujat ja koulutukset

Puheenvuorot inspiroivat ja antavat työkaluja omaan kehitykseen. Tutustu puhujiin, workshopeihin ja koulutuksiin tarkemmin.

sennu

Senaattoriohjelma

Senaattoriohjelmasta vastaa Salon omat senaattorit.

koppp

Matopeli

Matopeli on Salon keskusta-aluetta kiertävä kilpailu. Haluamme, että myös te pääsette tutustumaan salolaisiin yrityksiin ja kompaktiin keskustaamme, josta palvelut todellakin löytyvät vain kävelymatkan päästä.

gaala

Gaala

Juhlavassa iltagaalassa on taas aika palkita A-alueen vuoden 2018 menestyjät. Virallisen ohjelman jälkeen meitä viihdyttää Lauri & Pehmeät vävyt.

tulojuhöa

Tulojuhla

Tulojuhla – Amazing Salo esittelee sinulle parhaat palat siitä, mistä Salo nykyään tunnetaan.

peitto

Maailman pisin peitto

Salossa rikotaan maailman ennätys lauantaina 2.3., kun Happy Toes tuo maailman pisimmän peiton viereiseen Kauppakeskus Plazaan.

perjantai

15.00-21.00 Kokoustoimisto avoinna

14.00-16.00 Company visit: Finnfoam Oy / International Business Skills Academy 

International Business Skills Academy 2019 organizes a company visit to Finnfoam Oy!

In this company visit, we will hear about the amazing story of Finnfoam, their expertise and the things Finnfoam needed to consider when expanding outside of Finland.

Registration is open until Feb 28th 2019, do it here and inform others about your participation on our Facebook-event.

Satamakatu 5, 24100 Salo

17.00-18.00 WORKSHOP: Somevideot markkinoinnissa: miksi, miten ja mitä?

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, mutta millaisia mahdollisuuksia on videolla?

Tämän hetken kuumin juttu somessa on erilaiset videosisällöt. Nyt videoita julkaistaan enemmän kuin koskaan ihmiskunnan historiassa, joten sisältö ja laatu ratkaisee suosion. Koulutuksen aikana käydään läpi somevideoiden sisältöä, julkaisukanavia, editointimahdollisuuksia ja tekniikkaa käytännössä.

Kouluttajana toimii EU:n maaseuturahaston viestintää Varsinais-Suomessa koordinoiva medianomi Anssi Ketonen (Salon Nuorkauppakamari).

17.00-19.00 3LED: Local Deputy Presidents Empowerment

Vain vara- ja valmistautuville puheenjohtajille

Tämä ohjelma lisää paikallisten vara- ja valmistautuvien puheenjohtajien ymmärrystä JCI:n strategiasta ja toimintasuunnitelmasta sekä tarjoaa käytännöllisiä työkaluja omaan puheenjohtajuuteen valmistautumisessa. Erityinen painopiste on myös vuoden 2020 toiminnan suunnittelussa. Ohjelma lähestyy johtamista nuorkauppakamarinäkökulmasta, mutta opit ovat sovellettavissa liki sellaisenaan myös työelämään. Ohjelma toteutuu kuudessa osassa vuosien 2018 ja 2019 aikana.

Ohjelman luotsaa DP Michaela Palmberg

17.00-20.00 Puheenjohtajakokous ja GA

18.00-19.00 Finland Youth Forum – Maailman paras projekti

Tule kuulemaan miten rakentui maailman paras Nuorkauppakamariprojekt Finland Youth Forum (FYF)i! Miten paras Nuorkauppakamariprojekti jatkojalostetaan uudeksi projektiksi? Kuinka sitoa kestävän kehityksen tavoitteet (SDG) helposti mukaan projekteihin? Projektin tekijät tulevat antamaan tärppejä onnistumiseen ja projekteista luopumiseen ja jatkojalostamiseen. Koska kuka tahansa voi olla Maailman paras!

Ohjelman kapelimestarina toimii Assi Heino, FYF sisällöntuottaja ja Finland Youth Forum 2.0 Projektipäällikkö

18.30-19.30 START-KOULUTUS PERUTTU 

Mitä mahdollisuuksia Nuorkauppakamari sinulle tarjoaa ja miten voit kehittyä kamariharrastuksen mukana. Koulutus sopii niin aloittaville kamarilaisille kuin myös kauemmin mukana olleille, jotka haluavat lisää ideoita kamaritoimintaan.

Ilmoittaudu etukäteen ja jätä samalla toivomuksia, mistä juuri sinä haluaisit kuulla. Ilmoittautuminen viimeistään 28.2. täältä.

Kouluttajana Elna Jokinen Salon Nuorkauppakamarista.

19.30 FIRST TIMERS Get2Gether

Osallistutko ensimmäistä kertaa kokoukseen? Tule kuulemaan parhaat vinkit ja tarinat First Timers Get2gethereille. Tämä mahdollisuus tulee vain kerran, kannattaa olla mukana.

Ilmoittaudu etukäteen viim 28.2. täältä.

20.00 Tulojuhla: Amazing Salo – TUL ja NÄE mitä Salo o tänäpä.

Tulojuhlassa on luvassa hyvää ruokaa, juomaa ja seuraa. Ilta jatkuu kilpailun merkeissä joukkueittain, jotka arvotaan ruokailun lomassa. Nopein joukkue voittaa. Tulojuhlassa ei ole pukukoodia. Tulojuhlan hinta sisältää ruoan ja yhden juoman.

lauantai

8.00-17.00 Kokoustoimisto avoinna

9.00-15.00 Trade show

11.00-14.00 Verkostoitumislounas

9.00-10.00 Dialogi työyhteisöissä

Tiesitkö, että tutkimuksen mukaan huipputiimin tärkein asia on vuorovaikutuksen laatu ja empatiakyky. Tätä siis kannattaa ruokkia!

Tervetuloa yhteiseen dialogihetkeen keskustelemaan muiden osallistujien kanssa työelämässä ja arjessa käytävästä vuorovaikutuksesta sekä siitä, miten dialogia voidaan harjoittaa.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 28.2. tästä.

Dialogihetken vetäjänä on tiimivalmentaja ja Reveillerin perustaja Joonas Laine

9.00-10.00 OFFICE 365 -TIETOISKU

Tule kuulemaan ensimmäisenä uudesta Office 365 muutoksesta ja ota tunnuksesi käyttöön vaikka esityksen aikana. A-alueen kokouksessa kuulet ensimmäisenä tietoa SNKK:n isoimmasta it-muutoksesta. Muutoksen ideoija ja toteuttaja Karl-Johan Spiik antaa hauskan demon sekä kertoo käytännön läheisesti mistä on kyse, miten ottaa tunnus käyttöön ja mitä kamarit voivat sillä tehdä nyt heti.

10.00-12.00 3LED: Leadership Growth Platform for Local Presidents

Vain kamarien puheenjohtajille.

Tämä ohjelma lisää paikallisten puheenjohtajien johtajuustaitoja, antaa työkaluja päivittäisen johtamisen haasteisiin ja saa ihmiset työskentelemään ja onnistumaan keskenään paremmin. Ohjelma lähestyy johtamista nuorkauppakamarinäkökulmasta, mutta opit ovat sovellettavissa sellaisenaan työelämään. Ohjelma toteutuu kahdeksassa osassa vuosien 2018 ja 2019 aikana.

Salossa luvassa on “Palautteen merkitys” ja ohjaksissa NP Ellimaija Ahonen

10.15-10.50 KEYNOTE: Vappu Pimiä – Unelmat toteen tekemällä!

Keynote-puheenvuorossaan juontaja ja yrittäjä Vappu Pimiä kertoo oman kasvutarinansa yrittäjänä. Mistä yrittäjyys sai alkunsa? Keynotessaan Vappu kertoo mikä on ollut hänen uransa kannalta paras päätös? Samalla valaistaan myös sitä, miten hänestä on tullut Saloa positiiviseen valoon nostava seurattu somepersoona. Puheenvuorossa kuullaan myös esimerkiksi perustelut siihen, miksi yrittäjänä kannattaa olla aktiivinen päivittäjä sosiaalisessa mediassa?

11-11.45 KAMARISPARRAAMO – Parhaat vinkit kamaritoimintaan

”Kamarisparraamo- parhaat kamaritoiminnan vinkit jakoon- tule, osallistu ja ylläty.
#Jäsenkuiskaajanparhaat ”.

Ohjelman ruorissa kokeneet konkarit Anna-Mari Alkio, Raikko Kavisto ja Sanni Kiviniemi

11.15-11.45 KEYNOTE: Tommi Lähde – The Other Danish Guy

Tommi Lähde on 48-vuotias yrittäjä, josta alun perin piti tulla taloustoimittaja. Lähde on työskennellyt muun muassa mainostoimistoissa ja Nelosen markkinointijohtajana erilaisten brändien parissa 25 vuotta, kunnes hänestä tuli yrittäjä. Työmatkalla tapahtuneesta sattumasta syntyi lopulta kalsaribrändi The other danish guy.

Keynote-puheenvuorossaan Tommi Lähde pohtii mistä asioista menestyvän yrityksen brändi rakentuu. Hän kertoo yrityksen tarinan tärkeydestä ja uuden tuotteen brändin merkityksestä kuluttajalle. Puheenvuorossa pohditaan myös hyvän tiimin haalimista yrittäjän ympärille, sillä menestystä ei rakenneta yksin.

12.00-12.30 KEYNOTE: Jukka Tuominen – Kokemuksia asiakaskokemuksen johtamisesta

Jukka Tuominen omaa pitkän kokemuksen vähittäispankkitoiminnasta ja sen johtamisesta. Omassa roolissaan hän vastaa OP Lounaismaan asiakaskokemuksesta ja pankin henkilöasiakasliiketoiminnasta. Jukka on ollut useiden vuosien ajan kehittämässä sekä oman pankin että OP-Ryhmän asiakaskokemusta paremmaksi.

Keynote-puheenvuorossaan Jukka avaa kokemuksiaan siitä, miten asiakaskokemusta johdetaan, mitä lainalaisuuksia siinä on otettava huomioon ja miten yrityksen asiakaskokemuksesta rakennetaan aito kilpailuetu. Puheenvuorosta saa käytännön eväitä niin myynti- tai johtamistyössä toimiville. Se avaa näkökulmia arjen problematiikkaan sekä toisaalta oivalluttaa välttämään yleisempiä karikoita matkalla parempien asiakaskohtaamisten maailmaan. Luvassa on mielenkiintoisia arjen tarinoita, kokemuksen sisällyttämiä oivalluksia sekä keskustelua, joka koskettaa kaikkia organisaatiosta ja toimialasta riippumatta.

12.00 Maailman Pisin Peitto by Happy Toes @Kauppakeskus Plaza

Salolainen Happy Toes järjestää yhdessä Salon Nuorkauppakamari ry:n kanssa Maailman Pisin Peitto -tempauksen.

Peiton valmistaa Happy Toes ja mittaa sillä tulee olemaan huikeat 150m! Peitto tehdään erillisistä 240cm pitkistä peitoista, jotka liitetään yhteen vetoketjuilla.

Maailman Pisin Peitto levitetään kiemurtelemaan kauppakeskus Plazan käytäville ja tarkoituksena on saada mahdollisimman paljon ihmisiä peittoa heiluttamaan, joten kaikki rohkeasti mukaan!

Tempauksella on myös tarkoitus tehdä hyvää ja tapahtuman jälkeen peitot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen eli käytännössä kuka tahansa voi tulla ottamaan palan peittoa omia tai jonkun muun sitä tarvitsevan varpaita lämmittämään!

12.15-13.00 Menestysjahti

Kamariguru ja yli 100 kamarikokousta kokenut Jenni Rajahalme kertoo tosielämän tarinoita, mitä hyötyä JCI-toiminnasta on bisnekselle ja millä kikoilla saat verkostoista kaiken irti. Tämän naisen huumorilla höystetyt tarinat eivät jätä ketään kylmäksi.

Jenni Rajahalme

12.30-14.30 STRATEGIAKOULUTUS: Kamarin strategia myynnin työkaluna

Kannattaa tulla paikalle siksi, että strategia ei ole tragedia vaan oikein käytettynä strategialla saadaan kamarille euroja toimintaan tehokkaammin. Koulutus antaa konkreettista tietoa strategiatyöstä kamarissa sekä kuinka sitä voidaan käyttää tehokkaana yhteistyökumppanuusmyynnin työkaluna.

Kouluttajina iloiset R-BUS Antti Häyrinen ja aluestrategialähettiläs Hanna Manninen.

13.00-16.00 Puhekilpailu

13.00-14.00 Handelsbanken – Vaurastu viisaasti

Raha ei tuo onnea –mutta se tuo vapautta, turvaa ja mahdollisuuksia. Vaurastuminen on mahdollista kaikille, jotka sen vain aloittavat. Vaurauden kasvattaminen pohjautuu ymmärrykseen, johon perustuu teot. Harva tietää omasta taloudesta tai sijoittamisesta liikaa. Sijoittajat tekevät väistämättä virheitä, mutta kuuntelemalla tämän luennon pystyt välttämään virheet! Keskustelu on avointa ja kuulijoilla on mahdollisuus tilata maistuvia pienpainimoiden oluita kyytipojaksi.

Sijoitusjohtaja Timo Teivaanmäki ja Sijoituspuolen Asiakasvastaava Christa Kantonen kertovat sijoittajan käyttäytymisestä sekä vinkkejä vaurastumiseen.

13.30-15.00 WORKSHOP: Onnistu työhaastattelussa ja palkkaneuvotteluissa

Kuinka erottua joukosta? Miten valmistautua työhaastatteluun? Mitä työhaastattelussa ei saa kysyä hakijalta? Millä argumenteilla pyydän palkankorotusta?

Näihin ja moniin muihin polttaviin kysymyksiin syvennymme SaloConin lauantai-iltapäivässä. Workshopissa päästään astumaan sekä työnhakijan että rekrytoivan esimiehen saappaisiin. Työhaastattelutilanteen lisäksi käymme läpi palkkaneuvottelua, joten setti on hyödyllinen vaikkei työnhaku olisikaan ajankohtaista juuri nyt.

Kouluttajana toimii KTM Matti Väätäinen (Salon Nuorkauppakamari), jolla on monipuolinen kokemus HR Business Partnerin, henkilöstöpäällikön sekä palkkaus- ja palkitsemispäällikönä tehtävistä kaupan alalta.

15.00-15.45 JOHTAJUUS-STUDIO

Entä jos johtajuuden suurin haaste ei olekaan kaikkialla vallitseva muutos? Vaan jotain, joka ollaan unohdettu.

Kun puhutaan johtajuudesta, on muodikasta puhua disruptiosta, digimarkkinoinnin vaikuttavuusstrategiasta, some-strategiasta, influencereista ja community-managereista, datasta, tekoälystä, boteista, markkinoinnin automaatiosta, siitä, että asiakas on keskiössä ja tiimissä pitää olla ensisijaisesti kivaa ja työpaikan kahvihuoneessa Juran kahvikone.

Onko meillä niin kiire synnyttää ja ylläpitää uusia työkaluja ja käsitteitä, että tärkein unohtuu: se, millä on merkitystä ihmisille. Ei asiakkaille, ei segmenteille. Ihmisille.

Jos johtajuudessa keskitytään mikro- ja makro-segmentointiin ja odotetaan, että data ennustaa tulevaisuuden niin että tehdään varmasti oikeita päätöksiä, eikä ainakaan tehdä virheitä, tehdään ehkä suurin virhe: merkitys unohtuu. Ilman merkitystä ei synny mitään.

Tässä studiossa puhutaan merkityksestä ja heittäytymisestä. Voi olla, että itkeskelläänkin vähän.

Tommi Lähde & Jukka Tuominen, moderaattorina Päivi Savolainen

19.00 SaloCon2019 GAALA