Mitä jengi duunaa? Asiakkuuspäällikkö Tuukka Alanko
15th March 2017

Koejäsenestä hallitusvirkaan – ensimmäinen vuosi Salon Nuorkauppakamarissa

Julkaistu LinkedInissä 10.10.2016

Ensimmäinen vuoteni Salon Nuorkauppakamarissa lähenee loppuaan. Vuosi on ollut upea ja yhdistystoiminta on ylittänyt monin tavoin odotukseni. Oikeastaan en vuosi sitten tarkalleen ottaen edes tiennyt mitä kamaritoiminnalta odottaa, mutta meininki on vienyt mennessään, ja tässä sitä nyt ollaan - hallitusvirka vuoden 2017 hallituksesta vastaanotettu. Saan ensi vuonna kunnian toimia Salon Nuorkauppakamarin tiedottajana.

Tietoni Salon Nuorkauppakamarista olivat vielä vuosi sitten hyvin vähäiset. Tiesin kamarin toteuttaneen Salossa mielenkiintoisia projekteja, kuten Vuoden positiivisin salolainen -äänestys ja Pop-up Salo -tapahtuma, mutta muuta en toiminnasta ja sen tarkoituksesta tiennyt. Jokin verkostossa kuitenkin kiehtoi, sillä huomattuani syksyllä 2015 Facebookissa uusia koejäseniä rekryävän mainoksen, täytin välittömästi hakemuksen. Koejäsenyys kuulosti sanana niin kutkuttavalta, että tuntui miltei kun olisi ollut hakemassa salaseuraan. Nuorkauppakamarin tarkoitus ja tavoite kuitenkin vakuuttivat:

Suomen Nuorkauppakamarien tarkoitus on kehittää yhteiskuntaa ja johtajuutta paremman tulevaisuuden turvaamiseksi. Päämääränä on olla arvostettu ja tunnettu kestävän johtajuuden ja yhteiskunnan kehittäjä.


Jäsenillä voi olla erilaisia tavoitteita kamaritoiminnassa, mutta yhdistävä tekijä on useimmiten itsensä kehittäminen. Nuorkauppakamariharrastus tarjoaa esimerkiksi mahdollisuuden kehittyä johtajana, kouluttautua kouluttajaksi sekä vahvistaa omia vaikuttamis- ja esiintymistaitoja. Lisäksi kamarissa pääsee luomaan kontakteja ja vaikuttamaan yhteiskuntaan, sekä saa halutessaan kannustusta yrittäjyyteen.

Omina tavoitteina kehittymisen lisäksi on ollut verkostoituminen ja mahdollisuus vaikuttaa omaan elinympäristöön positiivisesti (#welovesalo). Pääsin ensimmäisenä vuonna hienosti kiinni toimintaan, eikä aluksi jännittävältä tuntunut koejäsen-status näkynyt käytännössä mitenkään, ainakaan millään tavoin negatiivisesti. Vauhdikkaaseen vuoteen on mahtunut kuukausikokouksia, yritysvierailuja, satoja jäseniä Saloon tuonut kansallinen vaalikokous, projektipäällikkyys Pop-up Salo -tapahtumassa sekä tyylikkäitä juhlatilaisuuksia ja hauskanpitoa samanhenkisten ihmisten seurassa. Salon Nuorkauppakamari on valittu vuoden aikana sekä Suomen että Euroopan parhaaksi nuorkauppakamariksi. Lokakuun lopussa jännitetään vielä, valitaanko meidät Maailman parhaaksi nuorkauppakamariksi. Aika huikeasta porukasta ja tekemisestä on siis kyse!

Vuodesta on erityisesti jäänyt mieleen tekemisen meininki ja ihmiset. Salon Nuorkauppakamarissa ei törmää pönöttämiseen, vaan uskomattoman upeisiin, sydämellisiin ja rentoihin ihmisiin. Alussa ajattelin verkostoitumisen bisneshenkisenä hieman etäisenä kontaktien luomisena, mutta se ajatus sai kyytiä jo ensimmäisessä tapaamisessa, kun vastassa oli iloinen joukko ihmisiä, jotka toivottivat halausten saattelemana tervetulleeksi.

Tuleva vuosi ja tiedottajan virka tulevat tarjoamaan entistä intensiivisemmän ajanjakson kamariharrastuksen parissa. Tiedottajana pääsen tutustumaan kamarin toimintaan yhä paremmin ja tiedottamaan kaikista mahtavista tapahtumista sekä sisäisesti että ulkoisesti. Henkilökohtaisena tavoitteenani on myös raottaa Salon Nuorkauppakamarin verhoa kaikille toiminnasta kiinnostuneille. Ensi vuoden puheenjohtajamme Elina Ilmanen kertoi vaalikokouksessa pitämässä puheessaan haluavansa panostaa viestintään, mentorointiin sekä rakkaaseen kotikaupunkiimme Saloon. Elinan teemat sopivat täydellisesti arvomaailmaani ja kiinnostuksen kohteisiini, joten ei muuta kuin supermielenkiintoista vuotta kohden!


Aurinkoisin syysterkuin,
Pauliina Vuorinen
@pliinav