Toiminta

Kehitämme yhteiskuntaa ja johtajuutta paremman tulevaisuuden turvaamiseksi.

Mikä on JCI?

Suomen Nuorkauppakamarit ry on kansainvälinen jäsentensä kehittymis- ja johtamiskouluttautumisjärjestö sekä kontaktiverkosto, joka vaikuttaa aktiivisesti yhteiskunnassa.

Nuorkauppakamari kehittää toiminnallaan yksilön johtamistietoja ja -taitoja innostavan tekemisen sekä käytännön oppimisen ja koulutustoiminnan kautta. Kansainvälisen liiketoiminnan edistämisessä nuorkauppakamarin tajoaman verkoston hyödyntäminen avaa ainutlaatuisia mahdollisuuksia. Nuorkauppakamarit pyrkivät toiminnallaan edistämään yhteiskuntavastuullista toimintaa.

Mikä on JCI Salo?

Salon Nuorkauppakamari on perustettu vuonna 1965 ja sen toiminta-alueeseen kuuluu Salon seutu.

Salon Nuorkauppakamarin tarkoituksena on vaikuttaa yhteiskuntaan positiivisesti kehittämällä nuorten aikuisten johtamistaitoa, sosiaalista vastuuta, yrittäjyyttä ja kansainvälisyyttä. Vaikutamme toiminta-alueellamme positiivisesti innostuneen jäsenistön, merkityksellisten ja talouskasvua luovien projektien sekä kestävien yhteistyökumppanuuksien avulla.

 
115

maata


Globaalisti Nuorkauppakamari toimii 115 maassa, yli 200000 jäsenen voimin.
59

jäsentä


Salon Nuorkauppakamarissa on vuonna 2022 59 jäsentä, 6 koejäsentä, 22 senaattoria ja 11 kunniajäsentä.

18

projektia


Vuonna 2022 Salon nuorkauppakamarissa toteutetaan noin 18 projektia.
57

vuotta kokemusta


Salon Nuorkauppakamari on perustettu jo vuonna 1965.
 

Mitä toiminta antaa?


Laadukasta koulutusta

Nuorkauppakamarit järjestävät erilaisia koulutustilaisuuksia. Koulutukset voivat olla yritysvierailuja, luentoja tai vaikkapa esiintymiskoulutusta. Kouluttajat löytyvät yleensä omista verkostoista ja siksi koulutukset ovat yleensä maksuttomia. Nuorkauppakamarissa kannustetaan myös kouluttajana kehittymiseen.

Kontaktiverkostoja

Viisituhatta suomalaista muodostaa Suomen Nuorkauppakamarin. Jäsenet edustavat erilaisia ammattikuntia ja omaa verkostoa hyödynnetään esimerkiksi rekrytointi- ja hankintatilanteissa. Verkostot ulottuvat toiminnan myötä myös kansainväliselle tasolle. Nuorkauppakamarissa tärkeää on myös ystävyys ja vuosien aikana syntyneet suhteet.


Johtajuustaitoja

Johtajuuteen kouluttaudutaan nuorkauppakamarissa ottamalla vastuita erilaisissa tehtävissä. Luottamustehtävät kamarin hallituksessa tai projekteissa kestävät vuoden. Ajatus on, että joka vuosi mennään ylöspäin ja kerätään vuosittain vaihtuvia johtajuuskokemuksia ja kasvetaan turvallisessa ympäristössä johtajuuteen.

Kannustusta yrittäjyyteen

Nuorkauppakamarilaisista reilu neljännes on yrittäjiä. Yrittäjyyteen ja yrittäjämäiseen asenteeseen kannustetaan ja se nähdään suomalaisen talouselämän yhtenä perustana. Nuorkauppakamarilaisista löytyy yrittäjien lisäksi monien eri alojen päättäjiä, asiantuntijoita ja vaikuttajia. Kaikki ovat siis tervetulleita.Kansainvälisiä mahdollisuuksia

Olemme osa yli 100 maassa toimivaa Junior Chamber Internationalia. Suuret määrät nuorkauppakamarilaisia matkustaa vuosittain alueellisiin ja maailmankattaviin kokouksiin. Missä tahansa kohtaatkin nuorkauppakamarilaisen, on heillä aina yhteinen harrastus, mikä helpottaa ystävystymista, liikesuhteita ja verkostoitumista.

Mahdollisuuden vaikuttaa elinympäristöön

Nuorkauppakamari on poliittisesti sitoutumaton ja se vaikuttaa järjestönä yhteiskuntaan juuri johtajuutta kehittämällä. Parempi johtajuus on yhteiskunnan menestystekijöitä, lisäksi nuorkauppakamari nostaa positiivisia esimerkkejä esiin projektiensa kautta esim. Vuoden Nuori Menestyjä (TOYP), Vuoden Nuori Johtaja, Tuottava Idea, jne.

Työelämävalmiuksia

Nuorkauppakamaritoiminta vahvistaa jäsentensä työelämävalmiuksia koulutusten, verkostoitumisen ja johtajana kehittymisen lisäksi muun muassa toteutettavien projektien sekä hallitustyöskentelyn kautta. Epämukavuusalueelle kannustetaan hyppäämään; luova tyyppi voi heittäytyä talouden pariin ja numeroita työkseen pyörittävä ottaa haltuunsa viestinnän - tekemällä oppii, eikä haittaa vaikka kompastuu.

Hauskanpitoa

Nuorkauppakamaritoimintaan kuuluu isona osana myös hauskanpito kamarikavereiden kanssa. Juhlia on moneen makuun, sekä rennompia illanistujaisia että loistokkaita gaaloja. Hauskanpito ei kuitenkaan rajoitu pelkästään juhliin, samanlaisella asenteella painetaan arkenakin. Kaiken kutkuttavan kukkuraksi kamarissa luodaan elinikäsiä ystävyyssuhteita.

Tule mukaan toimintaan!


Oletko kiinnostunut nuorkauppakamaritoiminnasta?

Nuorkauppakamari on monien mahdollisuuksien järjestö, mutta ydin on yksinkertainen. Jos olet kiinnostunut itsesi ja yhteisösi kehittämisestä, hae mukaan!

Sinulla ei tarvitse olla tiettyä tietotaitoa, tavoitteena on laajentaa mukavuusaluetta ja oppia tekemällä. Teemme vaikuttavaa toimintaa oikeasti, emme vain puhu. Vaikuttaa voit paikallisella, kansallisella tai jopa kansainvälisellä tasolla, mutta sitoumuksia ei ole, tämä on harrastus. Harrastuksen kuuluu olla hauskaa ja tekemisen vastapainona on illanviettoja. Samalla tarjoamme tilaisuuksia verkostoitua.

Salossa meitä tulevaisuuden tekijöitä on iso ja aktiivinen joukko. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä edellisen vuoden puheenjohtajaan (IPP). Kokoamme vuoden mittaan toiminnasta kiinnostuneiden yhteystietoja ja otamme syksyllä yhteyttä sopiaksemme vapaamuotoisesta haastattelusta..

Hanki hyödyllinen harrastus - liity mukaan nuorkauppakamaritoimintaan!

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä:
Anssi Ketonen, puheenjohtaja
anssi.ketonen@jci.fi

Matti Väätäinen, varapuheenjohtaja matti.vaatainen@jci.fi

IMG-20200725-WA0019